Om Dennis Kakis

Jeg heter Dennis Kakis og har samlet min erfaring og det som hjalp meg å komme på beina igjen etter en fallskjermulykke i 2015. Jeg vet ikke hva som er mulig for deg i din situasjon – vet du?

Jeg har alltid vært glad i å utforske livet og elsker å hoppe i fallskjerm, dykke mm.

En viktig del av min bevissthet har alltid vært å finne ut hva som er mulig – hva som ligger bak det folk gjør og sier. Hvordan kan jeg styre mine tanker og følelser.

Nå brenner jeg for å dele det som hjalp meg etter skaden. Jeg gjør ikke det for å bli rik – jeg gjør det fordi jeg brenner for at alle skal kunne finne ut hva som er mulig. I stedenfor å bare måtte akseptere ting som de er.

Dokumentar: Da vinden snudde

Endelig er den klar! Se dokumentarfilmen Da vinden snudde på NRK1, lørdag 13. oktober klokken 22:05.
Dokumentaren ligger også på NRK nett-tv: https://tv.nrk.no/program/KMTE30004117/da-vinden-snudde


Mitt forhold til leger og helsevesen

Jeg ble fort kjent som en «vanskelig» pasient. Jeg sa klart fra hvor grensen gikk og hva som var rett for meg. 

Jeg velger å tro at leger, sykepleiere, fysioterapeuter og andre helsearbeidere gjør sitt beste utifra det de har lært. Mange av de jeg møtte fikk jeg en god relasjon til, og jeg er takknemlig for mye.

MEN: jeg reagerte på følgende forhold og mener bestemt at det er mye å hente på holdningsendringer og økt kompetanse blant helsepersonell i forhold til

  • Hvem vet best om hva
  • Hva blir installert av unyttige tanker
Dennis_Kakis_3

Nøkkelfaktorer i rehabilitering

Før skaden skjedde hadde jeg kompetanse fra en livslang interesse for mentale prosesser. Det gjorde at jeg kunne ta bevisste valg og lede min egen rehabiliteringsprosess. 

Jeg hadde studert og lært hvordan jeg kunne kommunisere bevisst for å skape endring – og hvordan kropp og hode henger sammen. Fra studiene hadde jeg tilgang til både teknikker og et konsist rammeverk med nøkkelfaktorer i kommunikasjon og utvikling.

Med nøkkelfaktorene var det enklere og raskere å forstå hva som fungerte og hva som burde forbedres – hva som var nyttig og unyttig i ulike sammenhenger. Nøkkelfaktorene gjorde det enklere å «treffe spikeren på hodet» i forhold til å finne en effektiv vei til endring.

Du kan lese mer om rammeverket for kommunikasjon og utvikling på XLO Change Academy.

Dennis_Kakis_2

Samarbeid med XLO Change Academy

For meg var det naturlig å ta kontakt med XLO Change Academy i Drammen for å få realisert drømmen om å hjelpe andre i samme situasjon. 

Denniskakis.no og mye av innholdet er utviklet og produsert i samarbeid med XLO Change Academy.

XLO Change Academy er en fleksibel kurs- og treningsarena hvor målet er mest mulig kompetanse på kortest mulig tid – og med mest mulig moro. Deres visjon: Kompetanse og bevissthet for en bedre verden. I bunn ligger et enkelt og oversiktlig rammeverk med nøkkelfaktorer i kommunikasjon og utviklingsprosesser.

Mer om XLO Change Academy

 

 

Om denniskakis.no

Denniskakis.no er et samarbeidsprosjekt mellom Dennis Kakis og XLO Change Academy.

Våre hårete mål

  • Frihet til å velge selv
  • Støtte til alle som vil utforske hva som er mulig
  • Ny bevissthet om nøkkelfaktorer i rehabilitering

Siste artikkel

Dokumentar: Da vinden snudde

Endelig er den klar! Bare noen dager etter ulykken bestemte jeg meg for å dokumentere veien tilbake. Nå kan du se resultatet. Se dokumentarfilmen Da vinden snudde på NRK1, lørdag 13. oktober klokken 22:05. Dokumentaren er også tilgjengelig på NRK nett-tv: https://tv.nrk.no/program/KMTE30004117/da-vinden-snudde